fredag 12 april 2013

god damn how frääsht

Igår fotograferade jag familjens middag. Dels för att få visa upp det åt er och ge intrycket av att vi lever ett förbannat hälsosamt liv, och för att kolla om jag kan fota mat "på ett snyggt sätt". So here it comes:

Sallad med kikärter, ruccola, äpplen och körsbärstomat + räk-ägg-avocadojox

 Tillverka två hårdkokta ägg, och hacka smått. Gröp ur avocadoköttet från 2-3 avocados beroende på hur hungrig du/ni är. Mosa ihop ägg och avocado, lägg till ca 4 dl skalade TINADE räkor, släng i några matskedar majonäs och 1-2 dl turkisk yougurth (craime fraishe går också bra om man har sånt hemma), höfta i en skvätt citronsaft, lite paprikapulver, salt och peppar. Arbeta ihop allt till en röööro och om man vill kan man använda avocadoskalen som skålar. På rostat bröd är detta också en höjdare!

Det här är en vanlig jävla sallad med en extra modifiering bestående av förkokta kikärter, äppeltärningar och ruccola. Häll på lite grynost, olivolja, balsamvinäger och ev salt och peppar

När Lillan kom in i köket för att inspektera kvällens middag utbrister hon "ska int vi få na rikti mat idaa??", vilket  visar på hur ofta jag gör fräscha vegetariska (minus räkorna då) middagar. Men gott var det i alla fall, och mätt blev man.

Karantänen har fortsatt hela veckan. Tillbringade hela onsdagen på hvc, slapp in till läkaren 2 h efter bokad tid (oh smedsby hvc how i love uuu) och då kunde det konstateras att Lillan hade början till lunginflammation i ena sidan och öroninflammation i båda öronen. Så en veckas antibiotikakur ska förhoppningsvis reda upp det hela. Hon har redan blivit piggare och mer som sig själv. För mig var det helt ofattbart att hon hade tålamod att vänta på samma plats i 2 h innan vi slapp in till doktorn, utan att riva hela stället. Hon var riktigt Lotta-på-bråkmakargatan när hon charmade alla andra som väntade också. Hade en djup diskussion med en kvinna vars man skulle hämta ut en apparat som gör att man snarkar mindre när man sover, Lillan tyckte det var mycket intressant och frågade om han snarkar mycket, och slutsatsen av diskussionen blev att "jag tror alla gubbar snarkar". 

I dag ska också bästaste Nina komma hit och vi ska försöka oss på att få några röda slingor i håret. Hoppas det funkar för jag behöver verkligen lite uppmuntran efter att ha varit fullständigt asocial hela veckan. 
Radiointervjun jag gjorde sändes ju annars i tisdags, det går säkert att lyssna på det på Arenan i efterhand, det sändes i Jouren typ 10.15. Själv hörde jag bara typ halva och det räckte bra. Är inte tillräckligt van att höra min egen röst på radio (kan inte fatta att jag låter så där.. dov?) så jag blir generad och vill själv inte höra på det. Men det lilla jag hörde var jag nöjd med. Och det är ju bra. 

Lite fiilismusik åt er fredagen till ära. Wanda Jackson, kvinnornas kvinna!Trevlig fredag åt er alla!

2 kommentarer:

Carina sa...

Jag mpste komma och hälsa på oftare - sådär runt middagstid...;-) Så nu är det kokboken som ska skrivas och ge ut? I morgon har Malin Båtmästar öppet hus för att fira att hennes bok "Söta Öde" är klar. Kl. 12-16. Skönt att Michan mår bättre!

Carina

Carina sa...

Jag kan inte skriva rätt idag! Sorry.