måndag 17 september 2012

Grått

Ja gott folk, idag, måndagen till ära öser regnet ner och det bara skriker HÖST utanför köksfönstret. Börjar skolan först klockan 13 idag, så förmiddagen har jag spenderat med att fylla i en kladd kela-papper (jiho), stekt köttbullar åt mina två älsklingar så de inte ska svälta ihjäl ikväll eftersom jag slutar först 17.30 (tror jag). Man har ju samlat vuxenpoäng genom att inse att det inte är annat än bara att gå på finska prepkurser innan den riktiga finskakursen börjar i höst, och ska jag alls ha någon chans att ta mig igenom finska boken som ska läsas nu i introkursen till soc.pol så behöver jag hjälp på vägen. Jag har också varit duktig och ringt till  försäkringsbolaget där jag fick prata med en underbar tant som var jättesnäll (inte ofta det händer) så nu har jag bilförsäkringarna på klart också. Volvon råkade ju gå sönder (lite) så det blev till akutinförskaffa ett nytt fordon, och för första gången står en Ford på vår gård, en 95ans escort, röd och fin, och hej vad den går. Riktigt rolig att köra och jag hoppas vid min gud den tar mindre bensin än volvon... 
Jag har också suttit och letat ännu mera intressanta kurser jag skulle kunna anmäla mig till under denna termin och vårterminen. Ungdomsvetenskapen har jag anmält mig till, också Sociologi-samhällets struktur och institutioner, funderar också på att gå Introduktion till politikens historia, som är en uppsatskurs. Jag är bara lite rädd att jag ska ta på mig för mycket och inte hinna med allt. Kvinnovetenskap skulle jag också vara intresserad av, men de hade inte så mycket utbud när det kommer till distansstudier, men kanske det kommer mera med tiden. 

Förra helgen var jag och Smokey och shejkade loss på pubkvällen de ordnade i byns lokal på lördagen. Fy fan vad roligt det var att äntligen komma sig ut och dansa, det värkte i fötterna igår och det är ett tecken på att det var en bra kväll. Och Boothill Stompers levererade som vanligt. Lonkeron de sålde var däremot äcklig, men man kan ju inte få allt här i världen.

Nu är det väl dags att ta sig i kragen och klä på sig vettiga kläder för dagen, och kanske äta lite. Ha en trevlig måndag allihopa!

 

Inga kommentarer: