torsdag 4 december 2014

En listjävel

Tycker det börjar vara dags för en klassisk lista här på bloggen nu. Något som jag sällan sysslar med, men för att lätta upp den annars lätt pessimistiska stämning som brukar råda här inne så ska jag lista lite... Listan har jag hittat när jag googlade "inte skittråkig blogglista", så få se nu då om den är tråkig eller ej.

1. Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?

Ååå det finns så många. Men jag tror jag skulle välja Seinfeld, eftersom jag tror att jag och Elaine skulle vara ett sådant himla bra team, och så skulle det vara kul att ha en människa som Kramer i min vänskapskrets. 2. Vad ville du bli när du blev stor när du var barn?

Alltså det här är helt sjukt, men jag minns inte? Tror jag alltid haft en dröm om att bli författare, men jag kan inte minnas att jag haft rockstjärnedrömmar eller andra typer av drömmar folk har när man är barn. Tror jag mer levt med "det blir som det blir"-inställningen, inte lika lätt att bli besviken då :D.

3. Vilken är din favoritdoft?

Nykokt kaffe, Smokeys dagsgamla parfym och färsk björkved.

4. Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?

Vilken konstig fråga, jobbigt att ligga stilla på samma ställe hela livet. Hmm, kanske någonstans där många människor går förbi, så man har något att se på. Eller så skulle jag helt enkelt vilja ligga i en skog där det aldrig rör sig folk, förutom min mormor som plockar svamp, så skulle jag kunna bli hennes landmärke för ett jättebra trattis-ställe.

5. Du får veta att jorden kommer gå under om tolv timmar. Vad gör du?

Samlar alla mina nära och kära till en jättestor middag á la Gudfadern-style. Äter gott, dricker vin, bråkar om politik och funderar på vad som händer efter att jorden gått under. Typ.

6. Vad tror du skulle vara annorlunda i ditt liv om du var av det motsatta könet?

Oj, tror mycket skulle vara annorlunda. Jag skulle väl gå omkring i min omedvetenhet om de förtryckande strukturer som råder, antagligen vara en riktig player som lever loppan och tycker livet är underbart och alla rabiata feminister är jobbiga som fan. Och så skulle det vara skönt att ha byxor som är rymliga i grenen. 7. Vilket är ditt favoritverktyg?

Jag har många favoritverktyg, men mattkniven är min absoluta favorit som man alltid har nytta av. Gillar även mina spacklor (vet inte vad de heter på riktig svenska) för med dem kan jag göra saker släta. Och så klart min hjärna är mitt absoluta bästa verktyg!

8. Vad gör du om tio år?

Jag har blivit upptäckt som skribent, skriver krönikor och kolumner och sprider mitt ord över hela världen (ok, kanske inte, men kanske i Österbotten??), har kanske en eller två ungar till, ett hus jag trivs i och så är jag allmänt nöjd med livet så jag kan arbeta för att förbättra andras.

9. Vilken är din bästa danslåt?

Nu beror det ju helt på vilken typ av dans som avses här. Jag kan dansa till nästan vad som helst men om vi tänker dans på klubb så gillar jag de här (som jag för övrigt inte hunnit dansa till ännu men kanske i jul?): 

Pratar vi rockabilly och blues så dansar jag till allt, hur länge som helst. Utom de där tyskarna (The Baseballs), för de tål jag inte med sin fjant-rockabilly, blää.

10. Om du var skitbra på att sy, vad skulle du sy då?

Nu är jag faktiskt helt okej på att sy, men om jag skulle vara skitbra så skulle jag faktiskt sy mina egna klänningar. För de är så dyra att köpa, men man sparar ju nerverna då i alla fall... :)

11. Hur skulle du hantera det om du vann typ 108 560 000 euro?

De skulle nog få föra mig till "hoilaris backan", alltså Roparnäs, men de har väl avvecklat sin verksamhet så jag skulle väl ta första bästa sista-minuten resa långt åt helvete härifrån. Och så skulle jag köpa en rat rod. Bara för att jag kan.12. Vad tycker du om ordet hen?

Älskar det! Mitt liv har blivit mycket lättare sedan det uppfanns.


13. Vilket är ditt bästa recept och varför, får vara mat eller bak?


Vilken tråkig fråga. Nåja. Kan säga som så att med smör, grädde och salt så smakar det bästa bra.


14. Vad tycker du om köttkonsumtion?


Tycker inte om det alls, och är ganska glad över att vi har dragit ner ganska mycket på vår köttkonsumtion här i huset. Det finns många goda mer miljövänliga alternativ, för man överlever faktisk trots att man inte äter kött hela tiden.


15. Är du beroende av något?


Musik, bra böcker och chips! Fast jag lyckas bemästra mitt chipsberoende ganska bra, eftersom det är mycket godare om man inte äter det för ofta :)
16. Vilken musik triggar din nostalgiska sida mest och varför?

Jag förknippar olika saker och händelser i mitt liv med musik, eftersom jag alltid lyssnar på musik. Men vad som triggar min "nostalgiska sida" vet jag inte riktigt. Kanske när jag hör någon av de låtar som jag, Cassandra och Bettan lyssnade på under 2003, när livet lekte och man inte visste ett piss om världen. Billy Idol, Dire Straits, Scooter, HIM, Guns ´n Roses.... Ojoj...

17. Vad gör dig riktigt förbannad?

Rasism, trångsynta människor det inte går att diskutera med, sölkorvar i trafiken och RSD.

18. Har du något riktigt bra husmorstips?

Jajja. Bikarbonat (soda) går att använda till ALLT, likaså ättika och citron. 

19. Finns det någon reklam du tycker är riktigt bra?

Kan verkligen inte komma på någon just nu. Hatar reklam. Förutom den här då..

20. Är du lik dig nu, som du var när du var barn?

Haha nä det hoppas jag verkligen inte. Då skulle det inte bli mycket gjort kan jag tala om för er, så blyg och tystlåten som jag var då. Det enda jag kan komma på är väl att jag funderar och överanalyserar saker lika mycket nu som då, så "djupet" har ju inte försvunnit. 

Jaha, det var den listan det. Nu ska jag återgå till att göra regressionslinjer och andra trevliga statistik-uppgifter. Och varma smörgåsar <3

1 kommentar:

ett ritstift i din rumpa sa...

hej, jag tipsade om din blogg i min julkalender! god jul ;)