måndag 8 december 2014

Dagens störigaste person/reklam 3

Sugen på att köpa lite jeans, någon?

"här ligger jag lite lojt i en stol i ett rum som ser ut att kunna figurera i en Hostel-film, och ser lite avslappnad (eventuellt våldtagen) ut. Blir du inte sugen på att köpa de här jeansen som är korvade runt mina ben och som inte alls visar hur de ser ut när de är på ordentligt?"


Mm-hm, känner igen känslan när man försöker få på sig jeans som är för små. Då kan en lösning vara att olja in sig för att få bättre glid...

Sådana här reklamer känns så gamla och förlegade. Skulle vi inte kunna komma överens om att vi ska sluta använda kvinnor som sexobjekt för att försöka sälja produkter?

På sidan GenderAds visas det vilken typ av reklam som produceras i vårt samhälle, och hur bl.a. kroppar, våld och könsroller används inom reklamvärlden. Intressant och skrämmande på samma gång...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Verkligen irriterande reklam! Finns ju ingen verklighetsförankring What so ever i den ��

Jenny

TIDSTJUVEN.com sa...

Men huu. Jag trodde också att vi hade kommit längre än så här. Men jag antar att de räknar med att sexistisk reklam -> mycket uppmärksamhet i media -> höga försäljningssiffror. Fy sjutton.

Stumpan sa...

nej bevare oss väl om en kvinna skulle -göra något i sina jeans, vara aktiv med någon form av arbete, istället för att ligga och se kåt/drogad/allmänt omänsklig ut i en reklam efter annan. Trodde nog att folk hade lärt sig efter american apparel-reklamerna som var ännu värre en dessa, men tydligen inte. blä för sådant här, alexander får nog inga pengar av mig iallafall, det är säkert.

Lovijsa sa...

Blir så trött på all nakenreklam. För en vuxen person som har båda fötterna på jorden kan man ju själv komma fram till att sådan reklam inte helt enkelt är okej. Jag tänker dock på de stackars unga människorna som inte kan ställa sig kritiskt till nakenreklam, hur ska bilder som dessa påverka dem och deras framtid? Personligen tycker jag inte denna reklam skulle ens gå igenom kontrollen innan en reklam sätts upp. Usch, ryser till bara vid tanken! Jag hoppas företag runt om i världen skulle inse att nakenhet inte säljer, vulgära bilder äcklar mer och väcker mer känslor så nog förstår man deras koncept.. men ändå, bespara på vad våra kids måste se!!

Stumpan sa...

Lovijsa: jag håller med... det är även hemskt när en inser att dessa typer av reklamer har genomgått någon form av normaliseringsprocess, och att många ser den här typen av bilder som något normalt och vardagligt. Vi blir allt mer avtrubbade och det leder till att företagen hittar på mer och mer stötande saker för att väcka uppmärksamhet. Det är sjukt, och det är då även viktigt att sätta ner foten och visa att vi som konsumenter inte tycker att det är okej...

Emelie sa...

Men fy så hemsk reklam!

Husmor Anna sa...

Jag spyr.... Sjukt att de är en jeans reklam, ser mera ut som en porrfilm! Man blir ju så less på att kvinnor fortsättnings vis måste framställas så här :(.

Maria sa...

Ja inte lockar dehär bilderna mig till att köpa jeans direkt....

Carina sa...

Och varför i helvete går kvinnor med på det? Money talks, bullshit walks eller vad det nu heter...Ni unga mammor kan bara lära era ungar att tänka kritiskt - det är det enda skyddet ni kan ge. Ett starkt kritiskt tänkande och ett starkt intellekt ( men böjligt och formbart ). Så varenda gång era ungar tittar på reklam med dylikt innehåll som ovanstående ( och detta är ju bara en bråkdel av allt skit som rinner ut ur underhållningsindustrins förslappade ändtarm ) så ska ni genast förklara, förklara och förklara för dem vad det EGENTLIGEN handlar om, vad bilderna EGENTLIGEN berättar. Ni ska helt enkelt väcka upp era ungar ur hypnosen de håller på att försättas i! Inte fan är det jeans den här bilden berättar om i alla fall...