söndag 4 januari 2015

utflykt

Idag efter att jag hämtat Lillan från sin pappa kände jag ett överväldigande behov av att åka bort. Bort från människor och bilar, till ett ställe som är tyst och nära havet. När jag känner den känslan är jag tacksam över att jag inte har flera hundra kilometer till närmsta vatten eller lugn natur, utan jag kan stuva in barnet i bilen och åka iväg. Det gjorde vi idag, åkte hem via och byltade på oss mera kläder och sedan bar det av mot Björkö. Det såg ut som det skulle bli dåligt väder, men trots kampen mot klockan hann vi fram till Svedjehamn innan solen sänkte sig bakom träden, och jag fick till och med några skapliga bilder. Jag kan dock känna ett smärre obehag av att det nästan alltid är några andra turister där som ska vandra på stigarna och fascineras över utsikten från Saltkaret, eftersom det innebär att jag inte får vara ifred. Men en kan ju inte få allt här i världen. Vädret var fint och det blåste passligt kallt, så Lillan hade inte riktigt tålamod att vara kvar så länge, men jag fick i alla fall lufta på mig lite... 
Det var ganska svårt att tänka sig att senast vi var här var det sommarens varmaste dag och typ 30 grader varmt. Som vanligt är inte ljuset riktigt bra på solbilderna, men jag orkade inte hålla på och ställa in kameran så det fick bli såhär den här gången. 
Jag fick även tillfälle att testa mina nya vildmarksbyxor som Smokey köpte åt mig för en tid sedan. De var himla bekväma och smidiga, trots sitt pris på 40 euro, kan tänka mig att de duger minst lika bra som dyra Fjällräven, även om kvaliteten kan vara lite sämre, det återstår att se. 
Hursomhelst var det skönt att komma bort lite, dofta på havet och längta efter sommaren ännu mer...

1 kommentar:

bloggkille88 sa...

Jösses va fina bilder! :)