söndag 18 januari 2015

Fosterland

Det är länge sedan jag sett en dokumentär som berört mig riktigt på djupet. Men SVT´s dokumentärserie Fosterland är något utöver det vanliga. Här ser en verkligen hur det kokar ute i Europa, och en känner ett väldigt obehag för vad som komma skall. På samma gång som Gyllene Gryning skanderar slagord för att stoppa "massinvandringen" i Grekland ska syriska flyktingar några kvarter bort smugglas med hjälp av små båtar och lastbilsflak till en säker plats någon stans i världen. De har lämnat sina hem, sett krig, död och annat vidrigt som människor aldrig skulle behöva se.  I skrivande stund  byggs det allt högre murar kring Europa, och rasismen blir allt värre... Två delar har kommit av Fosterland, och som tur går de att se i Finland också..

Klicka här för att se på Fosterland

Och så kan ni se denna också på samma gång..


2 kommentarer:

Maria sa...

Oh, jag har väntat på del 3..! Gyllene Gryning och hon där från SD har jag blivit mest äcklad av, men blev riktigt ställd av han där homosexuella som är med i Front National, förstår inte riktigt hur det går ihop.. Man tycker ju att han måste vara tudelad på något plan..

Stumpan sa...

Ja jag hade inte långt till tårar när den syriska pojken frågade om de kunde ta med honom till Sverige, vad gör en i en sådan situation?
Och SD-tanten vet jag inte riktigt vad en ska säga om, världens konstigaste syn på medmänsklighet och en himla underlig världsbild "man måste hjälpa dem på plats" undrar hur många gånger en SD:are har sagt de orden under senaste året...