torsdag 19 december 2013

sätter ord på mina tankar...

Bloggen Hormoner&Hemorrojder gör det igen... beskriver modersoron så som jag känner den :D

Länkar också till Tempelman i vanlig ordning, skulle kunna sälja min ena arm för att kunna skriva som han (eller heter det honom?). Känner ni för att gråta en skvätt kan ni gå in under fliken "Manus" och se kortfilmerna Turn the page och Try, så jävla fint och så jävla sorgligt...

En sak som jag har tänkt på ganska mycket de senaste dagarna är annars allt jävla snack om mörkret som omger oss den här årstiden. Varje år är det samma sak, vad ska man göra för att inte vara så trött, vad ska man äta för att bli piggare, vilka lampor ska man sitta framför för att få livsgnistan tillbaka och cancer på köpet. Varje år, samma sak. Streta emot naturen, du måste vara pigg hela tiden och låt inte mörkret ta dig.
Varför kan man inte bara sänka garden och låta mörkret påverka dig lite? Tillåta dig själv att vara lite tröttare och slöare än vanligt? Kanske man inte behöver göra så jävla mycket under årets mörkaste tid, annat än det som är nödvändigt. Ligg under filten på soffan, ät choklad, se på dåliga filmer och serier som gör att du gråter hjärnan ur dig, tillåt dig vara lite extra nedstämd av ingen orsak alls. Klä dig i pyjamas och låt sminket vila. Eller sov med sminket på... Spela på hela registret av känslorna man kan ha när man blivit sviken eller lämnad av den man älskar, eller känslorna man har när man är gravid (man gråter till barnprogram och alla bilder av ulliga kaniner). Var så jävla lessen och arg som du bara kan i en tid, för att sedan skaka allt av dig och bli normal igen. Vore det inte bra för människor att tillåta sig att må lite pissigt ibland? Utan någon större anledning?
Vad gjorde folk förr i tiden den här årstiden? Ja inte åt de 30 olika vitaminer och satt framför sollampor i alla fall. De var inomhus, förberedde för vintern, umgicks med sin familj, hade det tyst och lungt och slösade ingen extra energi eftersom någon sådan inte fanns. På något vis känns det som att trots julförberedelserna såg helt annorlunda ut för 100 år sedan, man inledde dem tidigare och man gjorde mycket mer avancerade saker än idag, men trots det så är vi tusen gånger mer stressade inför julen idag. Och varför det? Högst antagligen på grund av en massa absurda "måsten" som vi har skapat i våra egna huvuden, att julen går under om man inte köper mat som skulle föda en hel by Afrika, att man måste köpa julklappar som ska verka dyra för annars tror folk att man är snål, att man ska köra omkring som ett tok och träffa både levande och döda släktingar och julefriden är så långt bort att man inte helst ser en skymt av den.

Så, släpp in mörkret gott folk och tillåt er vara trötta :D


1 kommentar:

Carina sa...

Ord och inga visor! Jag måste bara skratta :D :D