tisdag 3 december 2013

ny musik och random shieet

Trots många försök infinner sig ingen julkänsla, trots att jag tvångsspelar julmusik och försöker lura mina sinnen med pepparkaksbak och doftljus. I år händer det inte bara. Har sett andra bloggare som tidigare år hatat julen bli fullkomliga julfanatiker i år, så kanske jag har råkat ut för motsatsen; julen har lämnat mig åt sitt öde. Men det är väl inget att göra åt, man kan le och baka pepparkakor i alla fall, sätta locket på so to speak. Dock måste jag påpeka att SVT´s julkalender är väldans bra i år, som handlar om hur barna Hedenhös uppfinner julen. Bra skådespelare och bra story!
Lite mera angående Volbeat-spelningen förra veckan. Det var så asigt bra, och häftigt. Jag stod längst fram några meter från scenen, och varje gång det sköts eld och fyrverkerier trodde jag mina ögonbryn hade brunnit upp, men icke. Jävligt tuff show och de spelade många gamla välkända klassiker. Och så hade de med sig en kille som spelade banjo i början av konserten som höjde stämningen enormt. Så, det var bra.
På söndag ska vi till grannstaden Seinäjoki och lyssna på The Sounds, ska också bli kul att se yrvädret Maja i egen hög person.
Den engelska gullpojken Jake Bugg har gjort ny musik, och trots att jag ibland kan ha svårt för UK-pop så är det något speciellt med Bugg. Han blandar in lite gammalt i det nya, och har en röst som tilltalar mig. Nyaste singeln Slumville Sunrise råkar ju också ha en bra video och det är ju ett plus!


"What doesn´t Kill You", också från nya skivan "Shangri La", är intensiv och får i alla fall mig att tänka tillbaks på mina år i min fagra ungdom när jag lyssnade på punk dagarna i ända. Lite The Strokes influenser tycker jag mig känna i den här låten. Och hur kan man se så engelsk ut som Jake Bugg? Helt otroligt...


En jullåt får jag väl bjuda på. En som faktiskt är bra. Hittade inte videon via blogger så jag länkar istället.

Kim Weston - Wish You A Merry Christmas

1 kommentar:

Carina sa...

Det är ju inte julväder precis därute men snart kommer nog julgiftet att sippra in i din hjärna och förorsaka bjällerklang i dina synapser :-)