torsdag 16 maj 2013

härligaste dagen

Idag har det varit en bra dag, trots tung jobbdag. Förebyggde min goda hälsa genom att tappa en säck med spackel så ett mindre svampmoln av spackeldamm sögs in i mina luftvägar och jag kände att mina lungors levnadstid avkortades med ett år. Brukar vara försiktig med sådant där, och alltid SÖRJA FÖR GOD VENTILATION som det så fint heter att man ska göra när man ska handskas med dylika produkter, men ibland så går det så där. Och fast de säger att det inte ska finnas giftiga ämnen i produkterna som används nu för tiden tvivlar jag nog på att det är hälsosamt att andas in skiten.
Hämtade Lillan från dagis och kände direkt att det var dags för häng på "terrassen" = sitta bredvid högen av gammal brädbeslåning och avnjuta utsikten av halvfärdig husrenovering. Stormade in, bytte kläder, kokade en kaffekopp och värmde en lussekatt (kändes jättekonstigt att äta lussekatter när det var sol och 25 grader varmt ute) och plockade fram de bortglömda såpbubblorna åt Lillan. "Mam du e noo fitti tö" sa Lillan tacksamt med tindrande ögon när jag gett henne bubblorna och hon var överlycklig. Hon hade tydligen snappat upp ett mindre smickrande ord, och jag blev lite bestört men kunde ju inte annat än skratta, och säga det sedvanliga "så får man inte säga". Gick ut och myste i solen en bra stund, tog det härliga beslutet att maten får vänta en timme till förmån för sommarvärmen. Vi kastade av oss skorna och testade tårna i gräset, det var igen klart att det är sommar. Efter att maten var tillredd gick vi ut på promenad, Lillan på cykel med sitt nya handtag så vi som har begrepp om trafikregler har möjlighet att styra lite. Värmen var nästan ofattbar men fan vad najs det var att vara ute och ta vara på tid med familjen. Efter att Lillan duschat kom nästa härliga uttryck, när jag sa att det är dags att börja städa bort Lillans plastbadkar eftersom det inte används längre, och att det kanske någon gång kommer andra bebisar som behöver det (inte inom överskådlig framtid), så säger Lillan "men jag tycker inte om bebisar, jag tycker bara om folk." Hon är för härlig, vet inte var hon får allt i från. Det är så härligt nu när hon utvecklas mer för var dag som går, och jag tror det här är den absolut bästa tiden när barn växer. Ok, spädistiden är ju mysig, men i ärlighetens namn är det ganska jobbigt. När barnen kan uttrycka sig, lär sig att känna igen sina känslor, att personligheten börjar utvecklas och man ser hur de verkligen lär sig nya saker för nästan varje dag som går, det är då det är kul. Trots utmanande raseriutbrott och testande av gränser, men det hör till, annars vore det något som är fel.

Imorgon är det freedag, vilket innebär lite jobb efter jobbet för mig då Lillan åker till sin far över helgen, men om vädret tillåter vore det skönt att inviga terrass-säsongen med en cider på t.ex Bryggan på fredag eller lördag. Vi går i tankar angående ett eventuellt biobesök också, skulle vilja se Evil Dead som går nu, najs med zombies.
Och så ska vi hålla tummarna för Krista ikväll så hon slipper till finalen i ESC på lördag, tror hon har en häftig show som tar Europa med storm. Även om hon inte vinner så har hon i alla fall bevisat att Finland och framför allt svenskfinland är allt annat än inskränkt och tråkigt...

Lite inspis          
1 kommentar:

Carina sa...

Ni är för härliga :-) Ha en skön helg! ö mam