måndag 29 oktober 2012

när man ser vågen på långt håll

Ja, jag börjar verkligen se vågen nu, och den kommer närmare för var dag som går. Vet inte riktigt hur jag ska klara att hålla andan när den slår över mig, och sedan kämpa kämpa kämpa igenom strömmarna och upp till ytan. Jag talar skola. Jag talar många kurser som inleds, tenter som ska skrivas och deadlines som ska hållas. Med skräckblandad förtjusning ser jag en mäktig universitetstsunami närma sig borta i horisonten och de närmaste veckorna har jag en känsla av att jag kommer att befinna mig sprattlandes under vatten kippande efter luft. Detta i kombination med snorig dotter som blir passligt förkyld när man har kurser som kräver obligatorisk närvaro i skolan, och ja jag vet, skolan kommer inte före barn, men man vill ju så gärna inte lämna efter. Nåväl, ingen feber, bara snorhav och jobbig hosta.


Dessutom är det nån jävel som har bestämt att det ska bli vinter nu också mitt i allt. Ok, det är väl kul med lite snö, det gör ju världen lite ljusare för jag är ingen vän av höstmörker heller, men tanken att vi ska leva i en vintervärld i typ sex månader framåt får mig att tappa livslusten. Men med tur hinner det smälta bort x antal gånger innan det riktiga snötäcket lägger sig. Fick lite julkänsla när det låg snö på backen förra veckan. Sedan for man till citymarket och såg julstjärnor och glitter och juldjävulen kröp in i sitt bo igen. Varför ska det förstöras varje år med att läggas fram julpynt tidigare och tidigare? Snart är det ingen vits att plocka bort pynten överhuvudtaget eftersom de har hunnit varit borta några månader över sommaren innan de plockas fram igen. Nåväl, kan ju inte ljuga, för visst har jag tjuvkikat på julpynt och gardiner jag inte kommer att ha råd med, för denna jul blir det att använda fantasin och vara ekonomisk. Tacka vet jag skatteåterbäring.


Bilderna är tagna från google. Och gif-bilden längst upp kan jag stolt meddela att jag fixat själv. Datanördig som jag är! ^^

Inga kommentarer: