tisdag 28 augusti 2012

ny blogg, nya möjligheter

Nu ska jag göra ett försök att blogga här på blogspot ännu en gång. Papper.fi gjorde så jag tappade lusten med bloggandet helt och hållet så jag har nu sökt mig till nygamla vatten. Ni som följer mig hit vet ju vem jag är och jag vet inte om det därför behövs någon vidare presentation av mig själv. Är det något någon vill veta så är det bara att fråga. 
Hur har sommaren 2012 varit för Stumpan med familj då? Jovars, det har varit mest jobb, alldeles för lite strandhäng och spontanitet, men dock hanns det med en härlig resa till Sverige med världens bästa Smokey, och det var några härliga dagar som vi spenderade på andra sidan Kvarken. Det känns som den här sommaren har varit alldeles för kort och kall, och det var ganska länge sedan som jag slutade hoppas på en solig och varm sommar, det är bara att hoppas på en vacker höst och ordentlig vinter, och förhoppningsvis en bättre sommar nästa år. 
I juli fick jag reda på att jag sluppit in till ÅA´s socialpolitiska linje och det var absolut oväntat. Det tog ganska länge innan jag visste om jag skulle tacka ja till platsen eller ej, skulle jag verkligen våga kasta mig in denna okända och fullkomligt främmande universitetsvärld? Ja, det vågade jag tydligen, eftersom jag idag var första dagen i Academill och inledde de intensiva intro-veckorna. Jag kände mig som en urvriden trasa efter dagens slut, i alla fall i huvudet, information efter information pumpades in i oss stackars gulisar, och detta var första dagen av nio... Det är mycket att ta in, speciellt för någon som inte studerat på gud vet när och nästan glömt bort vad man gör i en skola. Man kan ju inte egentligen på något vis jämföra yrkesskolan med ÅA heller, men jag har ju inget annat att jämföra med precis. 
Vad var mitt första intryck av åa då? Well, själva studielivet verkar ju vara en väldigt stor och viktigt sak i universitetsvärlden. Jag hade ju nog kanske trott att det skulle fokuseras lite mera på själva studierna, men ack så fel jag hade. Till och med lärarna poängterade hur viktigt det var med livet runt studierna, hur viktigt det är att slappna av och ha roligt. Att det inte alls gör något att det kan ta sju år istället för fyra innan man blir klar med sina studier, bara man kommer ihåg att ha roligt och slappna av ibland. Jag måste i ärlighetens namn säga att jag inte känner att jag är i en sådan position så att jag varken har tid, råd eller lust att ränna på barer varannan kväll, och jag skulle verkligen vilja bli klar med mina studier någon gång inom rimlig tid. Men det är väl att göra det bästa av situationen och planera studierna i den takt man känner att man klarar av. Jag skulle ju också vilja hinna arbeta lite på sidan av, men det har jag egentligen bara möjlighet till de dagar jag är ledig från skolan och kan ha Lillan på dagis. Nåväl, det löser sig nog, på ett vis eller annat. Det är väl till att vara uppmärksam nu de här första två veckorna och sedan ge sig fan på att få undan studierna så snabbt som möjligt. Jag vill inte bli en sådan som växer fast i åa och blir en del av inredningen, som många har en tendens att bli av de som studerar där. 
I vilket fall som helst är jag stolt över att jag vågat ta chansen, det går alltid att sluta om man märker att det inte funkar, huvudsaken att man försöker och ger sig ut i det okända ibland...

Inga kommentarer: